Go to Top

Doen en Laten

Willem met BandIk ben Willem Brandenburg, 52 jaar, geboren in Amsterdam. Ik ben ervaringscoach bij Doen en Laten.

Bij mijn werk als ervaringscoach gebruik ik mijn ervaringen die ik heb opgedaan in het leven. Ik ben vijf jaar dakloos geweest. Ik ben gepakt vanwege een wietplantage waardoor ik in de gevangenis terecht ben gekomen. Toen ik eruit kwam begon het dakloze leven; huis kwijt, spullen kwijt… Ik kwam terecht bij het Leger des Heils.

Door eigenwijs gedoe van mezelf stond ik na twee dagen weer in de kou. Ik was dakloos maar kon dat leven niet goed aan.

Op een dag kwam ik naast iemand te zitten op mijn vaste bankje. Dat was Ben, van Stichting MEE. Door hem ben ik weer in contact gekomen met familie, die mij geholpen hebben met een caravan. Ik had weer een soort van dak boven mijn hoofd!

Ben bracht mij ook in contact met de Tussenvoorziening en uiteindelijk heb ik via hen weer een echt huis gekregen. En daar woon ik nog steeds.

Ik had wel een woning maar ik geen baan, ik had niks te doen. Ik ben toen benaderd om iets te gaan doen met mijn ervaringen als dakloze. Vanuit de cliëntenraad van de Tussenvoorziening ben ik terechtgekomen bij de activiteitencommissie. Die organiseert activiteiten voor mensen die geen geld hebben, zoals uitjes e.d.

Via via ben ik toen terechtgekomen bij Doen  en Laten. Na een cursus van tien weken was ik ervaringscoach! En dat ben ik nog steeds. Wat ik wil bij Doen en Laten is mensen die het slecht hebben terug te brengen in de maatschappij en helpen hun leven weer op de rails te zetten.

Willem op fotoIk heb veel geleerd bij Doen en Laten. Het werken als ervaringsoach heeft mij over mijn verlegenheid heen geholpen. Ik weet nu wat ik moet doen als ik voor een grote groep mensen sta en iets moet vertellen over mezelf en over het project.

“Wat mij betreft wordt Doen en Laten zo groot mogelijk

4 Responses to "Doen en Laten"

 • lientje
  25 januari 2015 - 20:55 Reply

  ik hoop maar dat het je maar lukt gr;vanlientje
  oke

 • willem
  16 augustus 2015 - 10:15 Reply

  pas op opbouw en makkelijk afbouw

 • craaltje
  27 februari 2016 - 21:52 Reply

  het is wel een goede site die club van scootmobieil cluppen oke de gr van craaltje het este er mee

 • MCS Keuken & Comfort
  1 maart 2016 - 08:10 Reply

  Willem, respect voor je verhaal! En een goed voorbeeld van hoe je, als je wil op eigen kracht weer in de maatschappij komt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *